In February I challenged myself to 30 Days of Lettering. I spend 15 minutes a day making quick sketches of a quote I picked in order to practise composition of words. It was the perfect 30 day challenge: not too hard and very informative. Curious to what I’ve been up to? Let’s take a peek in my sketchbook.

In februari daagde ik mijzelf uit om 30 dagen aan één stuk 15 min per dag te handletteren. In deze 30 Days of Lettering challenge maakte ik snelle schetsjes van quotes die ik tof vond. De bedoeling? Mijn compositie van woorden te oefenen. Het was de perfecte 30 day challenge voor mij: niet te moeilijk en erg leerrijk.

Ladies and gentleman, we have a video. I repeat: we have a video. Ok, it’s super short and I spent an insane amount of time editing this 30 sec video, but hot damn it, it’s done. Finished. And uploaded to the YouTubes. (This is the part where I applaud myself because it only took me a year to make my first YouTube video. Whew.)

Om te beginnen heb ik een video-tje. Super kort en ik spendeerde veels te lang aan editten, maar het is mij ein-de-lijk gelukt om een video te maken. De video staat zelfs op YouTube (waar ik nu ook een kanaal heb. Vollgggg mij!). Applausje voor mijzelf omdat het maar een jaar geduurd heeft vooraleer ik mijn eerste video afwerkte. Whew.

Maybe the video was a bit too quick (but you can put it on repeat forever and for free ;)), so here are a couple of sketches I really like. As I mentioned in the beginning of this post, I spend about 15 minutes a day (in bed most of the time) sketching out quotes I liked. To be honest, I probably spend more time deciding on which quote I wanted to do than on actually sketching. The goal was to practice composing words and to have a bunch of sketches by the end of the 30 days of lettering that I could digitise if I wanted to.

Ik weet het, de video is niet perfect en een beetje te snel (maar hey, je kan hem wel op repeat zetten tot in de eeuwigheid en voor niets). Het leek me dus ook wel leuk om hier een paar van mijn schetsjes te delen. Zoals ik zei, ik spendeerde ongeveer 15 min aan een pagina (meestal lag ik al in bed). In die 15 minuutjes zette ik vlug wat verschillende woordcomposities op papier en dan werkte ik mijn favoriet snel wat verder uit. Om eerlijk te zijn, spendeerde ik veel meer tijd aan beslissen welke quote ik nu precies wou tekenen, dan aan het effectieve schetsen. Op het einde van de 30 dagen wou ik eindigen met een collectie schetsjes die ik dan verder kan uitwerken.By the end of the 30 days, I also started to itch to draw other things besides quotes. Still, I barely made time for this. Creating a habit of drawing daily is definitely something I need to work on.

Naar het einde van de 30 dagen begon het natuurlijk ook te kriebelen om wat vaker andere dingen te tekenen dan enkel quotes. Waarvoor ik dan eigenlijk te weinig tijd maakte, om eerlijk te zijn. Ik zou het super vinden moest ik van dagelijks schetsen echt eens een gewoonte zou kunnen maken.


In case you’re wondering what I meant by “to digitise” my sketches, here’s an example. This is the first quote I drew for this challenge after processing it through Illustrator. It’s the only quote I finished so far, but I had great fun doing it. I think it would be pretty awesome to have a collection of these.

Moest je je afvragen wat ik nu precies bedoel met “verder uitwerken” van mijn schetsjes, hier is een voorbeeld. Dit is de eerste quote die ik voor mijn challenge tekende en nadat ik hem door Illustrator gehaald heb. Tot nu toe is dit de enige quote die ik afgewerkt heb, maar het was super (en soms ook super frustrerend) om hem te digitaliseren. Een hele collectie van dit soort quotes (en misschien een pakketjes poskaarten) lijkt me alleszins geweldig. 

I hoped you liked my (embarrassingly) short video. Tell me, do you like the digitised quote? I’m always a bit nervous when I share personal work.

Zo, hopelijk vond je mijn (heel erg korte) video leuk om naar te kijken. En, als je feedback hebt over de gedigitaliseerde quote, mag je die altijd in de comments delen.